Uthyrning av restauranglokal i Malmö
Här kan du hitta en hyresgäst direkt för att hyra ut dina restauranglokaler i Malmö. De hyresgäster som söker café att hyra eller restauranglokal att hyra i Malmö kan du se nedan. Du kan alltid använda sökfunktionen för att begränsa sökningen utifrån olika kriterier, så att du bara ser de företag som letar efter lediga restauranglokaler i Malmö som passar de lediga restauranger som du har. Mer info om att hyra ut restaurang i Malmö.
Få snabb hjälp med uthyrningen via tel: 08-446 887 40 eller mail: vip@verksamhetslokaler.se
-
Jag söker lager, butik eller restauranglokal för uthyrning i Malmö Centrum
Söker 170-230 m2 lager / butik / restauranglokal i Malmö Centrum att hyra- Areal: 170-230 m2
-
Jag söker industrilokal eller restauranglokal för uthyrning i Malmö Centrum eller Sofielund
Söker 90-400 m2 industrilokal / restauranglokal i Malmö Centrum, Sofielund att hyra- Areal: 90-400 m2
-
Jag söker industrilokal eller restauranglokal för uthyrning i Malmö Centrum
Söker 100-300 m2 industrilokal / restauranglokal i Malmö Centrum att hyra- Areal: 100-300 m2
-
Jag söker butik, restauranglokal eller showroom för uthyrning i Malmö Centrum, Limhamn/Bunkeflo eller Hyllie
Söker 50-300 m2 butik / restauranglokal / showroom i Malmö Centrum, Limhamn/Bunkeflo, Hyllie att hyra- Areal: 50-300 m2
- Förslag till hyra: 15 000SEK
-
Jag söker lager, butik eller restauranglokal för uthyrning i Lund, Helsingborg eller Eslöv m.fl.
Söker 100-230 m2 lager / butik / restauranglokal att hyra- Areal: 100-230 m2
- Förslag till hyra: 20 000SEK
-
Jag söker restauranglokal för uthyrning i Malmö Centrum
Söker 85-115 m2 restauranglokal i Malmö Centrum att hyra- Areal: 85-115 m2
-
Jag söker kontor, butik, klinik, restauranglokal eller showroom för uthyrning i Malmö Centrum
Söker 10-70 m2 kontor / butik / klinik / restauranglokal / showroom i Malmö Centrum att hyra- Areal: 10-70 m2
-
Jag söker restauranglokal för uthyrning i Limhamn/Bunkeflo eller Hyllie
Söker 0-300 m2 restauranglokal i Limhamn/Bunkeflo, Hyllie att hyra- Areal: 0-300 m2
-
Jag söker restauranglokal för uthyrning i Malmö Centrum
Söker 150-200 m2 restauranglokal i Malmö Centrum att hyra- Areal: 150-200 m2
-
Jag söker restauranglokal för uthyrning i Malmö Centrum
Söker 50-120 m2 restauranglokal i Malmö Centrum att hyra- Areal: 50-120 m2
-
Jag söker restauranglokal eller fastighetsmark för uthyrning i Malmö
för att sälja churros- Areal: 5-50 m2
- Förslag till hyra: 9 000SEK
-
Jag söker butik eller restauranglokal för uthyrning i Malmö Centrum
Vi söker en lokal där jag kan bedriva min verksamhet. Vi gör poke bowls. Vi använder oss av airfryer vilket gör att vi int...- Areal: 30-80 m2
-
Jag söker restauranglokal för uthyrning i Skåne
Vi söker restaurang alt café lokal i Skåne. Vi vill hyra/arrendera. Storleken är svår att säga då det kan se så olika ut. ...- Areal: 80-300 m2
Vanliga frågor
Verksamhetslokaler.se är en av de största portalerna och sökmotorerna för uthyrning av restauranglokaler och caféer på marknaden. Vi används av många företag som letar efter restauranglokaler att hyra.
Vi används flitigt av fastighetsmäklare i Malmö, men du är välkommen till att ta direkt kontakt med företagen i vår databas angående uthyrning av dina restauranglokaler och lokaler, även om du inte använder dig av värdering eller rådgivning från en rådgivare eller mäklare i Malmö.
Om du vill hyra ut restauranglokaler i Malmö eller vill hyra ut lokaler i Malmö har du kommit till rätt ställe.
Guide: Hyra ut restauranglokaler i Malmö
När du som fastighetsbolag, privat hyresvärd eller företag ska hyra ut dina lediga restauranglokaler i Malmö är det viktigt att du gör det strukturerat och tar hänsyn till en rad faktorer. På så sätt slipper du att hamna i en situation där du inte får den hyra du förväntat dig.
Vi har utvecklat denna guide till hur du snabbt och effektivt kan genomföra uthyrning av restaurang.
1. Du måste reagera snabbt när du får en uppsägelse av dina restauranglokaler
När din befintliga hyresgäst säger upp sitt hyresavtal har du som hyresvärd vanligtvis minst 3 månader på dig att hitta en ny hyresgäst och avtal. Detta kan dock variera, därför är det viktigt att du kontrollerar ditt hyreskontrakt så att du är säker på hur lång tid du har på dig innan hyresintäkten uteblir.
När du får en uppsägning måste du därför reagera snabbt genom att starta upp en uthyrningsprocess. Att hyra ut lokaler går inte nödvändigtvis snabbt. Det betyder dock inte att du ska hyra ut din restauranglokal till första möjliga hyresgäst, utan att du ska sätta dig in i marknaden så att du vet vilken typ av hyresgäst du ska leta efter och vilket pris du kan förvänta dig att få för din lokal.
Många kommersiella hyresvärdar väntar alldeles för länge med att påbörja uthyrningsprocessen. Det slutar med att det kostar hyresvärdarna mycket pengar eftersom man får tomma lokaler, som man då inte får månadshyran för.
2. Gör en genomgång av dina restauranglokaler som ska hyras ut
Det är viktigt att du börjar med att sätta dig in i vilken typ av restauranglokaler du har. Hur stora är lokalerna? Är lokalerna redan inredda med exempelvis kök? Etc.
Det är också viktigt att du funderar över vilka tjänster och faciliteter du kan erbjuda. Finns det möteslokaler, mötesrum, matsal, parkering eller annat som kan vara av intresse för hyresgästerna? Kan du erbjuda något som företag inte kan hitta någon annanstans är det en fördel.
Det är också viktigt att du går igenom dina restauranglokaler och ser till att de ser fina och inbjudande ut. Kom ihåg att hyresgästerna kommer att trivas med att hyra en lokal som är välskött och inbjudande.
När du har koll på ovanstående kan du börja fundera på hur du vill prissätta din restauranglokal. Här är det viktigt att du tar hänsyn till en rad faktorer som t.ex storlek, läge, tjänster och faciliteter. Du måste också vara medveten om vad som är standard på marknaden så att du inte prissätter dig själv för mycket över eller under marknaden. På Verksamhetslokaler.se kan du alltid se vad liknande restauranglokaler kostar.
3. Gör en profil över din framtida hyresgäst
När du har analyserat dina lokaler och dess fördelar kan du börja fundera på vilken typ av företag som kommer att ha nytta av att hyra din restaurang. Vilka branscher passar din plats bäst? Vilka företagsstorlekar kommer att dra nytta av dina anläggningar? Och vilka tjänster kommer de att uppskatta?
Som hyresvärd tjänar du dina pengar genom långtidsuthyrning. Det är väldigt dyrt att ha hyresgäster under en kortare tid. Ju bättre du är på att skapa en profil för din ideala hyresgäst, desto större chans är det att du hittar rätt hyresgäst som stannar i många år.
Förutsättningen för att tjäna mycket pengar som hyresvärd är att man har en hyresgäst i många år. Det innebär att man både måste hitta rätt hyresgäster (som passar lokalen bra), men också att man måste hitta ett framgångsrikt företag som hyresgäst, som förhoppningsvis kommer att kunna betala hyra i många år.
4. Beskriv din restauranglokal i ett prospekt
Nu är du redo att göra ett prospekt. Syftet med prospektet är att skapa en överblick över lokalerna i förhållande till vilka hyresgäster du önskar ta in i hyresrätten.
Prospektet ska bl.a. innehålla uppgifter om område, plats, typ, pris, årliga kostnader, övriga förhållanden.
Prospektet ska även innehålla en fullständig beskrivning av hyresavtalet samt bilder.
5. Tänk på om du vill använda en kommersiell mäklare i Malmö
De flesta fastighetsbolag och privata hyresvärdar står själva för uthyrningen av sina restauranglokaler eftersom det är relativt enkelt. Men det går att anlita en företagsmäklare som är specialiserad på att hyra ut lokaler i Malmö.
En kommersiell mäklare i Malmö kan hjälpa dig med:
– De gör en säljpitch och bedömning
– De hittar potentiella hyresgäster
– De gör ett hyresavtal
– De ansvarar för all kontakt med hyresgästen och för rådgivning om den optimala hyresgästen
– De ser till att lokalen hyrs ut
Det kan vara en fördel att anlita en kommersiell mäklare i Malmö då de kan ha ett större nätverk och därmed kan hitta fler potentiella hyresgäster. De ansvarar även för all kontakt med hyresgästerna och ser till att lokalen hyrs ut. En kommersiell mäklare tar vanligtvis ut en avgift på 10-15 % av det första årets hyra alternativt ett fast belopp för att förmedla objektet.
6. Marknadsför dina restauranglokaler i Malmö
Nu är du redo att börja marknadsföra dina lokaler. Här är ett fördelaktigt tillvägagångssätt för processen:
Annonsera dina restauanglokaler på Verksamhetslokaler.se
Det är väldigt viktigt att du skapar en bra annons som beskriver din lokal och dina kontaktuppgifter klart och tydligt. Kom ihåg att ta några bra bilder på lokalen så att hyresgästerna kan se vad de hyr.
Du lägger upp din annons direkt här på Verksamhetslokaler.se, som är en av Sveriges största portaler och sökmotorer för lediga lokaler. Verksamhetslokaler.se används av många företag som letar efter nya lokaler. Genom att annonsera dina lokaler på Verksamhetslokaler.se exponerar du med andra ord restauranglokalerna för en stor del av företagen som letar efter lokaler vid en given tidpunkt.
Ta direktkontakt med de företag som söker restauranglokaler i Malmö
Du kan också ta direktkontakt med de företag som söker nya restauranglokaler i Malmö. Många av dessa företag beskriver sina önskemål på Verksamhetslokaler.se. Du kan söka direkt i databasen med hyresgäster och ta direktkontakt med de företag som letar efter restauranglokaler som liknar din restaurang och bjuda in till visning.
Använd ditt nätverk för att hitta en hyresgäst i Malmö
Många företag hittar sina nya lokaler genom nätverk och personliga kontakter. Så om du känner någon som letar efter nya lokaler, hör av dig till dem och berätta om din lokal. Du kanske kan göra en affär.
Använd sociala medier
Sociala medier är en självklar möjlighet att nå många potentiella hyresgäster samtidigt. Gör en annons på Facebook eller andra sociala medier så att fler kan se din lokal.
7. Visa restauranglokalerna
Nu börjar det strömma in med intresserade hyresgäster. När du presenterar restauranglokalerna, se då till att du har en mental lista med frågor så att du kan avgöra om de är rätt matchning för din restaurang. Kom ihåg att ge hyresgästerna tid att se sig omkring och ställa frågor. Tänk också på att vara öppen i förhållande till prisförhandlingar och i förhållande till de potentiella hyresgästernas önskemål.
8. Kolla upp hyresgästen
När du har hittat en hyresgäst som du tror att du vill hyra ut dina restauranglokaler till är det viktigt att du kollar upp hyresgästen. Det viktigaste är att du undersöker hyresgästens ekonomiska situation. Du kan enkelt kolla upp hyresgästens ekonomi via offentliga databaser. Det är också viktigt att du använder din magkänsla. Det kan bli väldigt dyrt att hyra ut lokaler till fel hyresgäst.
9. Skriv under hyresavtalet
När du har granskat hyresgästen och är säker på att allt är i sin ordning är det dags att skriva under hyresavtalet. Tänk på att få hyreskontraktet kontrollerat av en jurist så att du är säker på att det är i sin ordning. Hyresavtalet ska innehålla uppgifter om hyra, deposition, bindningstid, användningsområden, förväntade kostnader, underhåll och andrahandsuthyrning.
10. Håll ett öga på din restaurang
Även om du har tecknat ett hyresavtal med en hyresgäst betyder det inte att du inte längre behöver ha koll på din restauranglokal. Du måste fortfarande hålla ett öga på hur den sköts, om det är några skador och om hyresgästen behandlar din fastighet ordentligt och rättvist.